sunnuntai 23. lokakuuta 2016

MANSIKKA-PUOLUKKA MACARONIT


noin 25- 30 kpl


Ainekset:

1,4 dl mantelijauhetta
0,4 dl puolukkajauhetta (myydään valmiina)
2,5 dl mansikkatomusokeria
2 munan valkuaista
0,5 dl sokeria

Täyte:

100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa 

Sekoita mantelijauhe, puolukkajauhe ja mansikkatomusokeri keskenään.
Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisvaahtoon myös sokeri, kunnes vaahto näyttää kiiltävältä ja kovalta. Testi: kun käännät kulhoa alaspäin vaahto ei saa valua yhtään.

Kääntele varovasti ja pienissä erissä mantelijauheseos valkuaisvaahtoon. Taikinan tulisi näyttää kiiltävältä ja tahmaiselta. 

Levitä kahdelle pellille leivinpaperit. Täytä pursotin taikinalla. Pursota pellille 50- 60 kpl reilun teelusikallisen kokoisia nokareita. Kopauttele peltejä, jotta macaroneista lähtisi ylimääräiset ilmakuplat. 

ANNA MACARONIEN SEISTÄ 30 MIN!!

Lämmitä uuni 150 asteiseksi ja paista macaroneja pelti kerrallaan reilu 10 minuuttia.
Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia.

Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita se tuorejuuston kanssa täytteeksi.
Irrota macaronit varovasti leivinpaperista. Levitä täytettä macaronin puolikkaalle, ja kiinnitä kaksi puolikasta yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti