sunnuntai 23. lokakuuta 2016

VAAHTERASIIRAPPI- MASCARPONESORBETTI & MAAPÄHKINÄVOIKEKSIT


Sorbetti:

6,5 dl vettä
4 dl sokeria
1,25 dl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
250 g mascarponejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa

Keitä vesi, sokeri, vaahterasiirappi ja sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi. 
Anna liemen jäähtyä. 
Sekoita liemen joukkoon tasaiseksi mascarpone, maitorahka ja kuohukerma. 

Kaada sorbettimassa pakastuksen kestävään astiaan. Itse käytin kapeaa leipävuokaa. 
Laita vuoka pakastimeen. 
Käytä vuokaa pois pakkasesta 3 kertaa 1-2 tunnin välein, ja sekoita sorbettimassaa tasaiseksi esim. haarukalla. 
Kolmannen sekoituskerran jälkeen, peitä vuoka kelmulla tai kannella, ja anna sorbetin pakastua jähmeäksi mielellään yön yli. 

Anna sorbetin sulaa 10-15 min huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Valmiista sorbetista saa kätevästi pyöriteltyä myös palloja. 


Maapähkinävoikeksit (1 pellillinen):

2 dl maapähkinävoita
1 muna
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään. 
Ota reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja, ja pyörittele palloiksi. 
Laita pallo pellille, ja painele sitä littanammaksi haarukalla tai kuviollisella muotilla. 
Paista uunissa 175 asteessa 7-12 min. Ole tarkkana, etteivät keksit pala. 

Rapsakat keksit ja viileän makea sorbetti ovat yhdessä herkullinen makuyhdistelmä! 

Sorbetin reseptin löysin Jätskiä- kirjasta (Chris & James Tanner), ja muokkasin sitä hieman kevyemmäksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti